GDPR

OPĆA UREDBA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka-GDPR

Sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN RH 48/18), Vakumska Vozila d.o.o. , vl. Davor Čerkuć i Tsesmelis Doukas , Ulica Grigora Viteza 8, Zadar , OIB: 09994880329 , u daljnjem tekstu VAKUMSKA VOZILA objavljuje slijedeću:

IZJAVU O PRIVATNOSTI

Ova Izjava o privatnosti VAKUMSKA VOZILA ,primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine. 25. svibnja 2018. godine na snagu je stupila nova Uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) s kojom dobivate više prava na zaštitu i privatnost svojih osobnih podataka.
VAKUMSKA VOZILA ,obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.vakumska-vozila.hr (ispitanici)  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679). VAKUMSKA VOZILA , obrađuje osobne podatke ispitanika samo kada za to postoji jasno određena pravna osnova – ugovorni odnos, suglasnost ispitanika, legitimni interes ili zakonska obveza.

 Korištenje web stranice  www.vakumska-vozila.hr

VAKUMSKA VOZILA , poštuje privatnost posjetitelja na stranici www.vakumska-vozila.hr , a  svojom Izjavom o privatnosti objavljujemo kako skupljamo, obrađujemo i pohranjujemo osobne podatke. U nastavku možete u cijelosti pročitati Izjavu o privatnosti te nam se slobodno obratiti za sva vaša pitanja na adresu e-pošte koju navodimo u Izjavi.

Ova Izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima. 

Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama ispitanika.


VAKUMSKA VOZILA (Voditelj osobnih podataka)

Kontakt osoba za zaštitu osobnih podataka dostupna je putem e-pošte: Davor Čerkuć

e-pošta: info@vakumska-vozila.hr , kontakt telefon: +385 91 11 11 647

Osobne podatke koje prikupljamo su:  ime i prezime, adresa, kontakt telefon za komunikaciju, e-mail, osobni identifikacijski broj (OIB), kolačići, ostali osobni podatci koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje tijekom poslovne suradnje kao što su video snimke, fotografije i dr.

Općenite informacije o kolačićima

Kada posjećujete naše stranice www.vakumska-vozila.hr u cilju prilagođavanja i poboljšavanja naše usluge prema vama, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies), te bilježimo vašu IP adresu. Važno je napomenuti da putem tih informacija nije moguće osobno identificirati korisnika osim ako nam on dobrovoljno ostavi podatke putem prijave potrebne za obradu kupovine.

Kako je od 1. srpnja 2013. godine Republika Hrvatska članica Europske unije, prema važećoj regulativi EU-a od 25.03.2011. godine, obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

www.vakumska-vozila.hr   koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke Internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju Internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama:

Chrome

Firefox

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 i 8

Opera (stranica na engleskom jeziku)

Safari (stranica na engleskom)

Što su privremeni kolačiči?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju Internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju

Što su stalni kolačiči?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići od treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Osobne podatke obrađujemo u svrhu:

Pružanja naših usluga što uključuje komuniciranje s vama u vezi pružanja usluga, odgovaranje na vaše upite,

Marketinške komunikacije (uključujući obavijesti o novim proizvodima, analizama, tehnologijama, postupcima, materijalima i slično)

Ustupanje trećim osobama:

Vaši podaci će se ustupiti trećim osobama samo kada to opravdava zakonski interes za osiguravanje sigurnog i zakonitog rada i ispunjavanje zakonskih obaveza, Provođenja pravnih zahtjeva i rješavanje sporova. Kako bismo zaštitili naše poslovanje i proveli i/ili zaštitili svoja prava, može doći do otkrivanja osobnih podataka. Vaše osobne podatke ćemo otkriti samo na način i pod uvjetima koji su propisani zakonom. Za potrebe statističke analize kako bismo unaprijedili iskustva posjete naše web stranice

Razdoblje čuvanja osobnih podataka obrađujemo u svrhu:

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Spremamo ih onoliko dugo koliko je potrebno za svrhu za koju se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo do vašeg opoziva.

Kod obrade vaših osobnih podataka možemo se poslužiti pružateljima usluga izvan EU. To ćemo učiniti samo ako za tu treću zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti ili ako smo s pružateljem usluga ugovorili pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

S osobnim podacima koje nam stavljate na raspolaganje prilikom ispunjavanja kontakt obrazaca ili putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaši se podaci koriste kako bi se obradio vaš upit. Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju privola.

Zaštita osobnih podataka:

Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, korištenja ili slučajnog gubitka provodimo sve tehničke i organizacijske sigurnosne postupke u skladu s našim mogućnostima i pravilima Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka na način da osiguramo da samo ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup vašim osobnim podacima samo onda kada je to potrebno i u skladu sa svrhom prikupljanja osobnih podataka.

Primjeri takvih postupaka su:

praćenje, pregled i održavanje IT infrastrukture

izrade sigurnosnih kopija

zaštita računala antivirusnim programima

pravilo otvaranja e-pošte iz nepoznatih izvora

itd.

Prikupljeni podaci u elektroničkom obliku su zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i naše web stranice odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka uzimamo ozbiljno i poduzimamo razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako provodimo razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne možemo jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web stranice te nismo odgovorni za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Vaša prava:

Pravo na pristup osobnim podatcima:

U bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti pristup vašim osobnim podatcima.

Pravo na ispravak (dopunu, izmjenu) netočnih osobnih podataka:

Ako obrađujemo vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.

Pravo na zaborav, odnosno brisanje osobnih podataka:

U bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ali vas molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja. Privolu koju ste dali možete opozvati u bilo kojem trenutku.

Ako opozovete dane privole, vaše podatke više nećemo upotrebljavati u navedene svrhe, što može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za njih.

Ako ponovno želite dati svoju privolu, to možete učiniti slanjem privole na adresu e-pošte: info@vakumska-vozila.hr

Pravo na prigovor vezan uz obradu osobnih podataka:

Ako vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite vaših podataka.

Pravo na ograničenje distribucije:

Od nas možete zatražiti ograničavanje distribucije svojih podataka:

ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka

ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima

ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili

ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka

Pravo na žalbu:

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili Hrvatske ili Europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite na adresu e-pošte  kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu agenciji za zaštitu podataka i nadzornom tijelu unutar europske unije.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava ili imate pitanja u vezi vaših osobnih podataka obratite nam se slanjem zahtjeva koji se tiču provođenja prava u vezi s osobnim podacima u pismenom obliku na adresu e-pošte osobe za zaštitu osobnih podataka info@vakumska-vozila.hr

Radi pouzdane identifikacije, u slučaju ostvarivanja vaših prava u vezi s osobnim podacima možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta, a odbijanje obrade vašeg zahtjeva možemo učiniti u slučaju očite namjere zlouporabe.

Odgovoriti ćemo na vaš zahtjev za ostvarivanje prava, vezan za gore navedene osobne podatke, bez nepotrebnog odgađanja i u svakom slučaju u roku od 30 dana od zaprimanja zahtjeva.